Google+

Varianta oficiala. Cum arata buletinele de vot pentru referendumul de demitere a primarului general, Dorin Chirtoaca. Cate exemplare vor fi tiparite - VIDEO

Varianta oficiala. Cum arata buletinele de vot pentru referendumul de demitere a primarului general, Dorin Chirtoaca. Cate exemplare vor fi tiparite - VIDEO
Embed:

A inceput tiparirea buletinelor pentru referendumul de demitere a primarului general, Dorin Chirtoaca. Cele peste 630 de mii de exemplare de culoare galben-mat vor costa aproape 100 de mii de lei. Alegatorii trebuie sa raspunda la intrebarea daca sustin revocarea primarului general al Municipiului Chisinau Dorin Chirtoaca. Astazi sefa de la CEC a mers la tipografie ca se se asigure ca procesul decurge fara probleme.

 

Pentru plebiscitul de duminica vor fi tiparite 632 104 de exemplare, dintre care 413 282 vor fi in limba romana si 218 822 in limba rusa. Buletinul de vot are o latime de 160 mm si o lungime de 120 mm.

 

Alina RUSU, PRESEDINTE, CEC: ”Procesul de tiparire este supravegheat de functionarii CEC si de catre institutiile implicate in acest proces.”

 

 Pe fiecare buletin este indicat numarul sectiei de votare, dar si numarul circumscriptiei electorale. Exista mai multe semne de protectie, care insa pot fi vazute doar cu o lupa.

 

Intrebarea scrisa pe buletin a fost formulata de catre Consiliul Electoral de Circumscriptie Chisinau.

 

Vitalie MIRON, VICEPREŞEDINTE, CONSILIUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPȚIE: ”Este o decizie colegiala a consiliului, nu este o optiune personala a cuiva. Este o intrebare logica tinand cont de natura exercitiului. Optiunea pentru sau contra sunt acele optiuni care au fost inregistrate participantii la refendum. Respectivul text a fost reflectat si in decizia Curtii de Apel prin care a fost stabilit referendumul.”

 

 Alina RUSU, PRESEDINTE, COMISIA ELECTORALA CENTRALA: ”Caracteristicele buletinelor sunt reglementate de comisia electoral centrala. Comisia a reglementat culorea galben mat pentru refendumul local”  

 

Vineri, de la tipografia centrala buletinele de vot vor fi distribuite catre sectiile de votare. Tiparirea acestora costa 98 de mii de lei. In total pentru organizarea referendumului de duminica Guvernul a alocat  9 milioane de lei.

 

Pentru ca Dorin Chirtoaca sa fie demis, impotriva trebuie sa voteze 163.571 de persoane, adica tot atatia oameni cat l-au sustinut in scrutinul din 2015, plus un vot. Iar pentru ca plebiscitul sa fie validat, la sectii trebuie sa se prezinte 33 la suta din alegatorii din municipiu.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn