Google+

Visul italian. Elena PUTINA candideaza la functia de consilier in orasul Torino: "Am ajuns in Italia cu obiectivul de a aduce copilul aici" - VIDEO

Visul italian. Elena PUTINA candideaza la functia de consilier in orasul Torino: "Am ajuns in Italia cu obiectivul de a aduce copilul aici" - VIDEO
Embed:

Isi traieste visul italian. Este vorba de o moldoveanca aflata in peninsula care, mai nou candideaza la functia de consilier in sectorul unde locuieste in orasul Torino. Isi doreste ca, odata ce va ajunge in acel post, sa ajute cat mai multi imigranti. Pe langa cariera politica, femeia este implicata, de mai multi ani, in diverse proiecte sociale.


Elena Putina are 44 de ani, dintre care 14 i-a petrecut in Italia, tara gazda a mii de moldoveni. A absolvit scoala pedagogica din  Tighina, dupa care a facut facultatea de drept in Romania, pentru ca mai apoi sa ajunga in peninsula.

 

Elena PUTINA, CANDIDAT CONSILIER LOCAL, TORINO “Am ajuns in Italia cu obiectivul de a aduce copilul aici. La inceput am muncit ca badanta. Dupa ce am avut permisul de sedere, am plecat la scoala dupa care am plecat ca traducatoare. Paralel am fost ajutata de toate organizatiile din Torino.”

 
Acum, femeia considera ca a ajuns la maturitatea necesara pentru a ajuta la randul ei alti imigranti.

 


Elena PUTINA, CANDIDAT CONSILIER LOCAL TORINO  „Consider ca am acumulat suficienta experinta sociala si maturitate politica pt a ma pune in slujba cetatenilor din circumscriptia nr. 2. Functia de consilier nu inseamna un loc de munca, pt ca salariu e foartet modest. (600 de euro. ) A fi consilier presupune responsabilitate mare si o fac doar din dragoste si dedicatie fata de cei de langa mine.„

 

Pentru functia de consilier, femeia va trebui sa lupte de rand cu alti 24 de candidati, la circumscriptia nr.2 din oras. Doar noua vor fi alesi, pentru o perioada de cinci ani. Scrutinul ar urma sa se desfasoare la inceputul lunii iunie, pana atunci Elena va incerca sa isi convinga electoratul. 

 

Elena PUTINA, CANDIDAT CONSILIER LOCAL TORINO “Primii pasi cei mai grei i-am reusit ca sa ma inregistrez. Daca nu voi castiga voi continua in sectorul social sa lucrez. Voi da si posibilitatea conationailor nostri sa aiba voce.”

 

Agenda Elenei este una plina. Femeia este implicata in numeroase proiecte sociale, printre care si Crucea Rosie.

 

Elena PUTINA, CANDIDAT CONSILIER LOCAL TORINO „Chiar acum sunt intr-un proiect in care oferim dormitor pt oamenii fara casa.”

 

Elena PUTINA, CANDIDAT CONSILIER LOCAL TORINO “Foarte multe proiecte sociale si in R. Moldova  le port si astazi. M-as intoarce doar sa ma intorc in domeniul social. In RM am reusit in satul Mihailovka sa tragem apa tot satul. In ziua de azi este cantina saracilor. In mihalovka am avut multi copii adoptati la distanta de italieni. “


Elena este necasatorita, are un copil si momentan lucreaza ca si traducator judiciar la tribunalul din Torino. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn