Roger Federer a fost oprit, in semifinale, la turneul de Mare Slem de la Wimbledon. Tenismanul elvetian a fost invins intr-un meci superb de 5 seturi de Milos Raonic. Jucatorul canadian il va intalni, in ultimul act, pe scotianul Andy Murray.

Publicat:09.07.2016, 15:16


Raonic a inceput bine meciul cu Federer si a castigat primul set cu 6 la 3. Elvetianul a revenit spectaculos, a invins in al doilea set la tie-break, apoi in urmatorul, scor 6 la 4. Raonic a raspuns cu un joc superb in setul patru, in care s-a impus cu 7 la 5. In decisiv, canadianul, cu 9 ani mai tanar, a preluat controlul total si a castigat cu 6 la 3, reusind sa se califice in prima finala de Grand Slam din cariera. 


Federer, de 7 ori campion la Wimbledon, paraseste competitia, iar Raonic va juca in actul final impotriva scotianului Andy Murray. Acesta a avut o misiune mai usoara in semifinale. Murray l-a batut pe cehul Tomas Berdych cu scorul de 6 la 3 in toate cele trei seturi. 

Murray va incerca sa cucereasca al doilea titlu de campion la Wimbledon, dupa cel din  anul 2013. Campionul editiei actuale va pleca acasa cu 2 milioane de lire sterline, in timp ce finalistul va primi un milion.