Sunt bucurosi si vor sa obtina noi performante pentru Moldova. Handbalistii echipei nationale de tineret, care au castigat un turneu prestigios al federatiei internationale, in Georgia, au prezentat, astazi, trofeul. Sportivii au fost felicitati de Federatia Moldoveneasca de Handbal si Comitetul National Olimpic.

Publicat:07.12.2016, 17:53


Jucatorii si antrenorul nationalei Moldovei de tineret au primit sume simbolice, cate 2 mii de lei fiecare, de la federatia de profil si Comitetul National Olimpic. Prin succesul la turneul IHF Trophy Europa, handbalistii moldoveni au demonstrat ca acest sport are viitor in tara noastra, considera Nicolae Juravschi. 

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTE CNOS MOLDOVA: “Va doresc sa nu va opriti la acest rezultat. Este un inceput de cale pentru voi. ” 

La turneul IHF Trophy Europa, nationala Moldovei U-20 a remizat cu Kosovo, a invins Malta si Georgia, gazda competitiei, iar in finala a intalnit din nou Kosovo si s-a impus cu 30 la 28. 

Valentin IVANCENCO, HANDBALIST NATIONALA MOLDOVEI U-20: “Am avut emotii foarte mari înainte de meciul final, dar si pe parcursul turneului au fost mari emotii.” 

Artiom GORNOSTAEV, HANDBALIST NATIONALA MOLDOVEI U-20: “Sunt foarte fericit ca am ocupat primul loc. Nu a fost usor. Le multumesc antrenorilor, care ne-au pregatit. ” 

Iurie POPSA, ANTRENOR: “Din punct de vedere tehnic, echipa noastra a aratat mai bine decât celelalte. ” 

In noiembrie 2017, nationala Moldovei de tineret va reprezenta Europa la turneul intercontinental al Federatiei Internationale de Hanbal.