Barbatul care acum doi ani si jumatate a urcat beat crita la volan si a strivit un biciclist a primit o pedeapsa mai aspra. Acesta a incercat sa scape de sentinta si a spus ca la volan se afla fratele sau minor, impunandu-l sa se autodenunte.

Publicat:05.04.2019, 08:16

Tragedia s-a produs in dimineata zilei de 23 iulie 2016, pe o strada din centrul orasului Causeni, cand inculpatul, care se deplasa, in stare avansatade ebrietate alcoolica, la volanul propriei masini, a vrut sa faca o depasire, tamponand mortal un biciclist care venea pe contrasens.


Victima avea 61 de ani si pornise, in acea dimineata, la gradina.

Imediat dupa impact, soferul a parasit locul accidentului, plecand la rudelor sale din satul Chircaiesti, iar la scurt timp, a fost retinut. In urma testarii alcooscopice, oamenii legii au constatat in aerul expirat de acesta o concentratie de alcool de 0,72 mg/l.


Ulterior, pentru a musamaliza cazul si a scapa de raspundere penala, inculpatul a negat ca s-ar fi aflat la volan, declarand ca, de fapt, fratele sau minor conducea masina in momentul impactului, iar pentru a-si indreptati versiunea, acesta si-a impus fratele sa se autodenunte organelor de drept.

 

Procurorii au verificat toate versiunile cazului, stabilind toate circumstantele celor intamplate, iar faptasul a fost condamnat. 

In vara anului trecut, pentru faptele imputate, instanta de fond l-a condamnat pe conducatorul auto la 4 ani si 3 luni de inchisoare. Nefiind de acord aceasta sentinta, Procuratura a contestat-o, insistand pe o pedeapsa mai aspra.

Ulterior acesta a fost condamnat la 5 ani si 6 luni inchisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport  timp de 5 ani.

Decizia este executorie, însa poate fi supusa recursului la Curtea Suprema de Justitie.