Rusia a fost eliminata de la Campionatul Mondial. Gazda competitiei a cedat la penalty-uri in fata Croatiei. Croatii au sarbatorit calificarea in semifinala in vestiar. Si presedintele tarii, Kolinda Grabar -Kitarovic, a celebrat victoria cu fotbalistii.

Publicat:08.07.2018, 11:52

Fotbalistii Croatiei au sarbatorit impreuna cu presedintele tarii calificarea in semifinalele Campionatului Mondial. Croatia a trecut la penalty-uri de Rusia aseara. Chiar si asa, gazdele au fost cele care au deschis scorul. Cheryshev a inscris un gol superb.

Bucuria rusilor insa nu a durat prea mult. 8 minute mai tarziu, Kramaric a egalat. In timpul regulamentar niciuna dintre echipe nu a mai inscris. S-a ajuns in prelungiri, unde Croatia a preluat conducerea. Vida a punctat in minutul 101.

Rusii au egalat cu 5 minute inainte de final, iar castigatoarea s-a decis la penalty-uri. Croatii au ratat o singura lovitura de la 11 metri, in timp ce la rusi, Smolov si Fernandes nu au reusit sa marcheze. Rakitic a marcat ultimul penalty la croati. Croatia s-a calificat in semifinala dupa 20 de ani, unde va intalni Anglia.