Google+

S-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarna de la Peyongchang. Olimpiada a inceput cu un show exceptional, dansuri si muzica - VIDEO

S-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarna de la Peyongchang. Olimpiada a inceput cu un show exceptional, dansuri si muzica - VIDEO
Embed:

S-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarna de la Peyongchang. Olimpiada a inceput cu un show exceptional, dansuri si muzica traditionala locala si cu focuri de artficii spectaculoase lansate de pe stadionul olimpic.


Intreaga lumea a stat astazi cu ochii pe orasul Peyongchang, unde a inceput olimpiada de iarna 2018. Cea mai asteptata aparitie a fost cea a sportivilor din Coreea de Nord, considerata una istorica. Acestia au fost intampinati de delegatia Coreii de Sud. 

 

Dupa o receptie calda, sportivii s-au rotit intr-un dans, care se aseamana cu o hora. Asa cum s-a discutat anterior, cele doua Corei au format o delegatie comuna si au defilat sub acelasi drapel, iar presa straina scrie ca ambele tari au urmarit focurile de artificii de la deschidere impreuna. Si echipa Moldovei si-a facut aparitia la show-ul de la Pyeongchang, unde au defilat Nicolae Gaiduc si alti 3 membri ai delegatiei noastre.

 

Din delegatia Moldovei face parte Nicolae Gaiduc care a fost portdrapelul echipei,dar si austriacul naturalizat Christopher Horl, care va evolua primul la competitia de duminica, la schi alpin.

 

Pentru a urmari spectacolul, mii de oameni, inclusiv turisti, au venit la stadionul olimpic si au asteptat minute bune, in frig, pentru a trece prin detectoarele de metale. 

 

“Nu suntem la jocurile olimpice de vara. La jocurile de iarna trebuie sa fe frig. Nu conteaza ca sunt -20 de grade sau -30, ok, -30 ar fi prea mult. Important este ca inimile ne sunt fierbinti, asa ca nu este o problema.”

 

“Pentru mine este cam frig, inghet daca sincer, dar e ok.”

 

La jocurile olimpice de iarna 2018, participa aproape 3 mii de atleti din 92 de tari.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn