Google+

Un cutremur puternic s-ar putea produce de Craciun. Ce crede un grup de teoreticieni ai conspiratiilor

Mai multe cutremure ar putea avea loc in preajma Craciunului odata cu alinierea planetelor. Mercur, Pamantul, Marte, Jupiter si Venus urmeaza sa se alinieze ceea ce va duce la producerea unui seism puternic pe planeta noastra, sustine ‘Global Earthquake Forecaster’ Ditrianum, un grup de teoreticieni ai conspiratiilor.

 

Planetele se vor alinia pe 21 decembrie, iar şocul gravitaţional va duce la dislocarea plăcilor tectonice de la Pământ. Asta ar provoca un cutremur de magnitudinea 8 pe scara Richter, potrivit site-ului coordonat de cercetătorul din domeniul seismologiei Frank Hoogerbeets, citat de Express.

 

„Configuraţia planetară foarte importantă de pe 21 decembrie 2018 ar putea provoca un cutremur puternic între 21 şi 25 decembrie 2018”, susţine Hoogerbeets, conform sursei citate.

 

„După estimările actuale, seismul ar fi de magnitudine 7 sau 8. Aceasta este o avertizare preliminară deoarece foarte mulţi oameni din lume îşi planifică deja vacanţa de Crăciun, a adăugat el.

 

Hoogerbeets susţine că foloseşte un indice al aşezării planetelor din sistemul solar (SSGI) pentru a prezice cutremurele, care „este calcularea unor date dintr-un interval de timp ţinând cont de poziţionarea planetelor, a Lunii şi a Soarelui.'

 

„După trei ani de observări, a devenit clar că o anumită geometrie a planetelor din sistemul solar tinde să cauzeze o intensificare a activităţii seismice”, a menţionat cercetătorul.

 

Cercetătorul nu dă detalii despre locul în care ar pute avea loc cutremurele. Un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter este considerat ca fiind unul „de proporţii', afirmă specialiştii Universităţii Michigan Tech. Experţii au respins, însă, teoria lui Hoogerbeets şi afirmă că nu există modalităţi prin care cutremurele pot fi prezise.

 

„Nu putem prezice sau anticipa producerea cutremurelor”, a precizat un geofizician din cadrul Institutului american de Geofizică (USGS).


Sursa: libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn