PRO TV a depus demersul prin care cere inasprirea pedepselor pentru soferii ce nu acorda prioritate pietonilor la trecerile de pietoni. Prezentatoarea Sorina Obreja a mers la Parlament si la Guvern. unde a lasat petitiile.

Publicat:13.08.2016, 15:17Dupa ce a depus demersul la Guvern in adresa primului-ministru, Sorina Obreja a mers si la Parlament. 

In demers PRO TV cere ca presedintele Parlamentului si prim-ministrul “sa initieze modificarea legislatiei astfel incat neacordarea prioritatii pietonilor aflati pe trecerile de pietoni sa fie catalogata ca infractiune grava, soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de zile, amenda si puncte de penalizare, asa cum este in legislatia europeana.”

DEMERS PRO TV


„PRO TV cere sa initiati modificarea legislatiei, astfel оncвt neacordarea prioritatii pietonilor aflati  pe trecerile de pietoni sa fie catalogata ca infractiune grava, soldata cu suspedarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de zile, amenda si puncte de penalizare, asa cum este оn legislatia europeana.” Sorina OBREJA, PREZENTATOARE PRO TV “Noi ne dorim ca legislatia RM sa functioneze asa incat sa previna accidentele pe trecerile de pietoni – sa nu se ajunga la cazuri grave. Credem ca pedepsele mai dure ii vor responsabiliza pe soferi astfel incat acestia vor respecta pietonii si le vor acorda prioritate la trecerile de pietoni.”

Conform legii, speakerul si seful guvernului trebuie sa vina cu un raspuns pe parcursul a 30 de zile lucratoare.