Valul de aer polar care a pus stapanire pe Romania a adus prima ninsoare, in Bucuresti, dar si in sudul, centrul si estul tarii.

Publicat:17.11.2018, 17:58Temperaturile sunt si cu 10 grade mai scazute decât ar fi normal, însa senzatia de frig este amplificata de vântul care bate cu putere. Lucrurile nu se vor schimba în bine prea curând. Dimpotriva!


Fie ca vorbim despre o fulguiala timida, cum a fost cea din Bucuresti, sau de o ninsoare serioasa ca la Iasi, jumatate de tara a asistat duminica-noapte la prima manifestare a iernii.


Una prea aspra, daca luam în considerare si gradele din termometre.


Desi în mod nomal ar fi trebuit sa se înregistreze 5 grade cu plus, nicaieri în tara n-au fost mai mult de zero. Minima noptii s-a înregistrat la Arad: minus 7 grade.

Cei mai feriti au fost locuitorii din vestul tarii. Dar asta doar peste zi. Pentru ca cerul a fost senin acolo, temperaturile au fost mai mari însa si frigul s-a dovedit mai patrunzator.

Senzatia de rece s-a pastrat si dupa ivirea zorilor. La nivelul întregii tari, maximele au fost mai scazute chiar si cu 9-10 grade fata de medie.

Sâmbata în Bucuresti n-au fost mai mult de 3 grade, când ar fi trebuit sa avem 10 în aceasta perioada. Iar vântul nu face decât sa sporeasca senzatia de frig. De exemplu, la ora 13, termometrele aratau 2 grade, dar organismul resimtea -2 sau chiar -4 grade.

Turist: ”Am venit pentru prima data în România. Este, într-adevar, foarte frig. Dar suntem îmbracati bine.

În schimb, nu toti cei care au ajuns la Brasov au fost pregatiti pentru singurul grad, si acesta cu minus. Vorbim, evident, despre temperatura înregistrata la poalele muntilor. Pe creste, stratul de zapada depaseste 20 de centimetri.

Cu totii ar trebui sa ne acomodam, mai ales ca vestile meteorologilor nu sunt grozave.