17 persoane au fost plasate in arest la domiciliu, iar cinci in penitenciarul nr. 13, dupa ce acum doua zile, procurorii au ridicat 3,5 milioane de lei in urma perchezitiilor efectuate la sediile partidului SOR. Decizia a fost luata astazi, de magistratii de la Judecatoria Ciocana. 

Ultimul update: 22.10.2022, 16:46 Publicat:22.10.2022, 16:25

Potrivit avocatilor, persoanele retinute sunt presedintii organizatiilor teritoriale a partdului SOR. Acestora li se incrimineaza complicitatea la actiuni privind acceptarea finantarii partidului din partea unui grup criminal organizat.

Procurorii au solicitat pentru fiecare arest in penitenciar, insa in urma examinarii demersurilor, magistratii au decis plasarea a 5 persoane in penitenciarul numarul 13, iar 17 persoane au fost plasate in arest la domiciliu. Procurorii sustin ca vor examina incheierile si vor decide daca le vor contesta la Curtea de Apel. 

Pe 20 octombrie, procurorii, ofiterii CNA si SIS au descins cu zeci de perchezitii la membrii si activistii partidului SOR. 

In cadrul celor peste 55 de perchezitii efectuate astazi la domiciliile si automobilele membrilor Partidului Politic "SOR" au fost ridicate 20 de pungi negre, cu aproximativ 3,5 milioane de lei. Totodata,  24 de persoane au fost retinute.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.