Cei patru invinuiti in dosarul anabolizantelor cu implicarea mijlocului de transport diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova s-au ales cu 30 zile de arest. Aceasta decizie a fost anuntata, pe 30 aprilie, de Serviciul de presa al Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale (PCCOCS). Cele patru persoane, pe 28 aprilie, sunt banuite de producerea si livrarea anabolizantelor catre diferite state ale Uniunii Europene si in Federatia Rusa. Pana in prezent, in acest dosar figureaza patru banuiti, inclusiv fostul ambasador al Moldovei la Moscova, Andrei Neguta.

Publicat:04.05.2021, 16:42

Pe 27 aprilie, au fost retinuti doi barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 34 si 55 ani. Printre acestia, se precizeaza intr-un comunicat al Procuratorii Generale, se regaseste si o persoana implicata in tentativa de contrabanda cu folosirea transportului diplomatic pe 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca.

In cadrul perchezitiilor, au fost depistate si ridicate anabolizante similare celor depistate in mijlocul de transport diplomatic. De asemenea, oamenii legii au ridicat si pus sub sechestru mijloacele de transport folosite la comiterea faptelor de care sunt banuiti cei patru de model Skoda Superb si Toyota Land Cruiser in vederea ulterioarei posibilitati de confiscare.

CITESTE MAI DEPARTE PE: Anticoruptie.md