Astazi a fost a doua zi in care moldovenii cu cetatenie romana au putut vota la alegerile prezidentiale de peste Prut. Totusi acestia nu au prea facut cozi la sectiile de votare din capitala. Romanii din diaspora sunt asteptati la vot si maine, de la ora sapte pana la ora douazeci si unu.

Publicat:09.11.2019, 20:00

Peste 200.000 de romani din diaspora au votat astazi pentru presedintele Romaniei. La fel ca in prima zi, cea mai ridicata prezenta a fost inregistrata in Italia, unde au votat peste 18 mii de persoane. La mica diferenta este Marea Britanie, unde au votat pana acum peste 35 de mii de romani. In schimb, nici un roman nu s-a prezentat la sectia de vot din Coreea de Nord. Pe parcursul zilei nu au fost inregistrate incidente si nu s-au format cozi, in afara celor formate inainte de deschiderea sectiilor de vot. 

Liubov PLAMADEALA, REPORTER PRO TV: „Moldovenii cu cetatenie roaman nu s-au grabit sa faca cozi la urne. Au venit la sectii aproximativ 14 mii de persoane. In Republica Moldova au fost deschise 37 sectii de votare.”

Si premierul Maia Sandu a votat la alegerile prezidentiale de peste Prut. Aceasta, alaturi de ministrul finantelor, Natalia Gavrilita, dar si de deputatii PAS, Sergiu Litvinenco, Galina Sajin, Radu Marian si Dumitru Alaiba, si-au exercitat dreptul de vot la sectia din incinta Ambasadei Romaniei la Chisinau.

In cazul in care presedintele Romaniei nu va fi ales din primul tur, va urma un al doilea tur de scrutin, pe 22, 23 si 24 noiembrie.