Un grav accident s-a produs în această seară  în raionul Căușeni. Un om a murit dupa ce un autobuz s-a ciocnit frontal cu un autoturism. În autocar se aflau aproape 50 de angajați de la Muzeul Național de Istorie, care se întorceau la Chișinău dintr-o excursie. Potrivit poliției, 16 persoane au fost rănite și sunt la spitalul din Căușeni.

Publicat:26.04.2024, 20:40

Accidentul s-a produs între localitățile Grigorievca și Baccealia din raionul Căușeni. Potrivit poliției, șoferul unui autoturism de marcă Nissan a ieșit la depășire, fără să se asigure, și s-a ciocnit frontal cu un autobuz.

”Noi mergeam în autobuz. O mașină a intrat pe contrasens și s-a ciocnit de partea stângă. Șoferul autocarului a încercat să îndrepte vehiculul, dar nu a reusit și s-a răsturnat.”

"Din câte am înțeles șoferul Nissanului a ieșit la depășire și nu a reușit să intre pe bandă și s-a lovit în microbuz."

În urma impactului, autocarul a ajuns pe acostament și s-a răsturnat. Din imaginile filmate la fața locului se vede că vehiculul a fost avariat, parbrizul fiind făcut țăndări. În autobuz se aflau 46 de angajați ai Muzeului de Istorie, care se întorceau dintr-o excursie.

“Am fost la Zaim, la muzeul Mateevici și ne întorceam înapoi, nu știu ce s-a întâmplat. Eram în spate. Era autobuzul de la Muzeul de Istorie, am fost în excursie 50 de oameni.”

Mai multe echipaje de poliție și ambulanțe au ajuns la locul accidentului.

“-Câte ambulanțe au fost?
-8, 4 de la Căușeni, Anenii Noi și una reanimare.
-Sunt și cazuri grave?
-Da. Acelea grave le-a luat reanimarea.”

Rând pe rând, ambulanțele au preluat răniții și i-au transportat la spitalul din Căușeni.

Potrivit poliției, șoferul Nissanului a decedat la locul accidentului. 16 persoane sunt rănite și internate în spital. De asemenea, un pacient a fost transferat la Chișinău. Poliția a inițiat o anchetă.