Soferul beat care a intrat cu masina intr-un grup de persoane, acum cinci luni, in satul Piatra din Orhei, a fost condamnat la opt ani de puscarie. In urma impactului, trei persoane au murit, printre care si primarita, iar un minor era in stare grava la spital. 

Publicat:22.12.2020, 09:33

Potrivit procuraturii, individul a fost condamnat la opt ani de inchisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. 

In plus, acesta a fost obligat sa achite prejudicii morale si materiale de jumatate de milion de lei in beneficiul succesorilor partilor vatamate, iar inca 12 mii de lei – in folosul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc in noaptea de 18 iulie 2020, cand inculpatul, in stare avansata de ebrietate, se deplasa pe strada centrala din satul Piatra la volanul unui autoturism de model ”Mazda”. La un moment dat, acesta a iesit in depasire intrand pe acostament, tamponand patru pietoni care veneau din sens opus.

In urma impactului, trei pietoni, printre care si primarul satului Piatra, au decedat, iar a patra victima s-a ales cu traumatisme grave, pana in prezent fiind tintuit la pat.

Rezultatele testarii alcoolscopice au aratat ca, in momentul accidentului, inculpatul avea in aerul expirat o concentratie de alcool de 1,33 mg/l, iar in sange concentratia de alcool indica nivelul de 2,20 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, conducatorul auto, in varsta de 29 de ani, si-a recunoscut vina, declarand ca in acea noapte se intorcea de la o petrecere.

Imediat dupa tragicul accident, acesta a fost retinut si pana in prezent se afla in custodia statului.

Citeste si :  Noi detalii despre accidentul de la Orhei in care primarita unui sat a decedat, totul dupa ce un sofer beat a intrat cu masina intr-un grup de pietoni: persoanele care au murit ii erau rude - FOTO