Administratorii de cinematografe sunt nemultumiti ca de zece luni activitatea lor ramane a fi pusa pe pauza. Acestia sunt nedumeriti de faptul ca teatrele pot primi spectatori, dar ei nu. Spun ca au inregistrat pierderi enorme si ca sunt pregatiti sa ruleze filme, cu respectarea tuturor normelor de protectie in sali.

Publicat:13.01.2021, 19:19

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “In aceasta sala nu a mai intrat niciun spectator inca de cand a pornit pandemia de coronavirus. In martie ultimul film a fost difuzat aici, iar dupa aceasta nicio scena nu a mai aparut pe ecran, iar scaunele au fost acoperite. Cand va fi posibil sa fie animata din nou aceasta sala nu este clar.”

Sergiu COCEA, DIRECTOR CINEMATOGRAF: “Nu activam de zece luni, pierderile noastre sunt enorme, mai mult de 80 de procente din venituri sunt pierdute, plus avem cheltuieli care timp de zece luni le suportam. Intretinerea cinematografului, avem cheltuieli de chirie, avem cheltuieli de comunale, avem impozite.”

Sergiu Cocea, directorul unui cinematograf din capitala, se arata nedumerit de deciziile luate de autoritati, care permit ca teatrele sa activeze, nu insa si cinematografele si spune ca nu este nicio diferenta dintre salile de spectacol si cele de film.

Sergiu COCEA, DIRECTOR CINEMATOGRAF: “Faptul ca este o permisiune selectiva, trezeste nedumeriri, mai ales intre teatre si cinematograf, diferenta este minima, ea nu exista. Este exact aceeasi sala, aceeasi amplasare a spectatorilor, aceeasi intrare si iesire. Cinematografele pot lucra cu aceleasi norme sanitare ca si teatrele. Suntem pregatiti, am pus semne, avem locuri pentru dezinfectare.”

Odata cu inchiderea cinematografelor, mai multi oameni au ramas fara un loc de munca.

Pana in toamna, compania le-a achitat angajatilor 50 de procente din salarii, acum insa nu mai primesc nimic.

Sergiu COCEA, DIRECTOR CINEMATOGRAF: “Acum sunt in concediu pe cont propriu. Locuri de munca nu isi gasesc, pentru ca in mare parte sunt pensionari si studenti, plus in cinematograf lucreaza personal calificat pentru cinematograf, cu asa profesie departe nu ajungi.”

Cinematografele din tara noastra au fost inchise pe data de 15 martie, odata cu salile de concert.