Politia vine cu recomandari referitoare la protestele anuntate pentru ziua de joi de catre agricultori. Autoritatile indeamna participantii sa respecte regulile de circulatie si sa nu admita incalcari.

Publicat:21.11.2023, 21:01

„In contextul manifestatiilor preconizate pentru ziua de joi, anuntate de agricultori si transportatorii auto, Inspectoratul General al Politiei solicita conducatorilor de tehnica agricola si microbuze, care se vor deplasa miercuri din raioanele tarii spre municipiul Chisinau,
sa manifeste intelegere fata de indicatiile politistilor.

Solicitam respectarea Regulamentului Circulatiei Rutiere, a celorlalti participanti la trafic si sa fie evitata blocarea traseelor sau a strazilor.

La fel, solicitam ca inainte sa porneasca la drum soferii sa verifice starea tehnica a unitatilor de transport, sa nu exploateze mijloacele de transport reutilate fara autorizatie, sa aiba la ei actele acestora si sa le conduca doar daca detin categoria respectiva.

Indemnam atat organizatorii, cat si participantii la intruniri sa-si exercite dreptul la libera exprimare pe cale pasnica, sa dea dovada de responsabilitate si sa nu admita incalcari”, au transmis reprezentantii Politiei Republicii Moldova.

Asociatia Forta Fermierilor si Federatia Nationala a Fermierilor a anuntat ca agricultorii vor iesi la un protest masiv. Fermierii din mai multe raioane vor veni cu tehnica agricola la Chisinau. Acestia isi cer scuze de la locuitorii capitalei pentru anumite incomoditati, insa spun ca foarte multi producatorii agricoli sunt la limita falimentului si disperarii si nu au alta iesire.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.