Politistul care a oprit o ambulanta pentru a permite cortegiului oficial sa treaca a actionat conform regulamentului. Asta a spus premierul Natalia Gavrilita, fiind invitata la emisiunea InPROfunzime. Desi initial oamenii legii sustineau ca ambulanta nu se afla in misiune, astazi ministrul Sanatatii a confirmat ca in ambulanta se afla un pacient.

Publicat:15.02.2022, 16:30

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII:“Centrul de asistenta medicala urgenta prespitaliceasca a primit prin intermediul 112 o solicitare si solicitarea nu a fost catalogata drept una de urgenta maxima, nici chiar cod portocaliu sau rosu si a fost trimisa echipa doar cu felcerul.”

Ministrul Sanatatii afirma ca pacienta era o femeie care avea dureri de cap si ameteli in urma unei traume suferite acum trei zile. Astfel, felcerul a decis sa duca pacienta la spital pentru a fi consultata de un medic. 

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII:“Ambulanta a ajuns la coltul acestor strazi, aflandu-se la 100 de metri de departamentul de primire a Institutului de Medicina de Urgenta. In acel moment, cortegiul era in miscare, ei au asteptat 40 sau 45 de secunde, dupa care au predat pacientul. Acest caz nu a avut nicio influenta asupra situatiei pacientului.”

In cadrul emisiunii InPROfunzime, Natalia Gavrilita a spus ca politistul a actionat corect atunci cand a oprit ambulanta.

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:“Ceea ce s-a intamplat este ca masina de politie, ati vazut, care era in fata cortegiului a inceput deja virarea la stanga si s-a angajat deja in aceasta manevra. Oprirea unui cortegiu cand este deja in plina manevra, de fapt, putea crea o sitiatie de accident. Politistul a actionat corect.” 

Acum trei zile, pe Facebook a aparut un filmulet in care un politist opreste o ambulanta cu girofarul pornit, pentru a permite trecerea unui convoi oficial de automobile. Initial, politia a declarat ca ambulanta nu se afla in misiune si nu transporta niciun pacient, iar semnalele speciale de avertizare nu erau puse in functiune. Cu toate acestea, in video se aude cum medicul din ambulanta i-a spus politistului ca transporta un pacient.