Alerta cu bombă de pe Aeroportul Chișinău s-a dovedit a fi falsă. 

Ultimul update: 21.04.2024, 19:27 Publicat:21.04.2024, 18:01

UPDATE „Au fost încheiate verficările specializate, alerta este FALSĂ! Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reluată în regim normal. Pe fapta dată a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform art. 281, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani”, anunță autoritățile.

STIREA INIȚIALĂ Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi a spus: „La moment în Aeroportul Internațional Chișinău este o noua alertă. Toate serviciile specializate ale MAI sunt la fața locului pentru verificări. Călătorii și personalul aeroportuar a fost evacuat din clădire. Revin cu alte noi informații”.

Ieri seara, a fost alertă cu bombă falsă la Aeroportul Internațional Chișinău. Persoane necunoscute au anunțat că în incinta edificiului și într-o aeronavă ar fi fost plasat explozibil.

Toți pasagerii și angajații aeroportului au fost evacuați. La fața locului au fost mobilizate echipe de intervenție. După două ore de verificări, s-a stabilit că alerta a fost falsă, iar activitatea aeroportului a fost reluată. Poliția a deschis o cauză penală.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.