Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene precizeaza ca niciun cetatean moldovean nu a avut de suferit pana acum in urma incendiilor de vegetatie de pe insula Rhodos din Grecia. Totodata, responsabilii de la minister, recomanda moldovenilor sa evite deplasarile in zonele afectate de incendii. 

Publicat:24.07.2023, 14:42

„Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene precizeaza ca in contextul producerii incendiilor de vegetatie, care afecteaza in prezent insula Rhodos, Grecia, autoritatile elene au dispus evacuarea cetatenilor din regiune, in timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor. Totodata, MAEIE subliniaza ca niciun cetatean moldovean nu a fost afectat, nefiind pana la aceasta ora receptionate solicitari de asistenta in adresa misiunii noastre diplomatice la Atena”,  se arata intr-un comunicat al MAEIE. 

De asemenea, MAEIE, recomnada cetatenilor moldoveni sa evite deplasarile in zonele afectate de incendii, iar cei care deja se afla in acele zone, sa ia legatura cu misiunea noastra diplomatica.

MAEIE, prin intermediul ambasadei tarii noastre la Atena mentine permanent contactul cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara in functie de solicitari.

Cetatenii pot contacta autoritatile la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, +30 697 63 08 513 sau via email: atena@mfa.gov.md, precum si la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02.