25 de elevi de la Colegiul Tehnic Dimitriele Unita din Bucuresti au ajuns la spital dupa ce un pusti de 15 ani a folosit pe holurile scolii un spray lacrimogen. La fata locului au ajuns pompierii si medicii, scrie stirileprotv.ro

Publicat:13.02.2024, 15:00

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 10:30 atunci cand un elev de clasa a 9-a scos un spray iritant, posibil paralizant si l-a folosit impotriva unui alt coleg. A fost emanata o cantitate insemnata de gaz iritant in aer, pentru ca aproximativ toti elevii care se aflau in acel moment la parterul liceului au avut nevoie apoi de ingrijiri medicale. De altfel, din acel moment, la liceu a fost o intreaga desfasurare de forte. Au sosit 12 ambulante si doua autospeciale pentru ingrijirea victimelor multiple.

O parte dintre elevi au primit ingrijiri medicale chiar pe terenul de sport. Acolo au fost evaluati si 25 dintre ei au fost trimisi la Spitalul „Marie Curie” din Capitala si la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Copiii acuzau in mare parte stari de rau, de greata, dar aveau si iritatii la nivelul ochilor. Aici au sosit de asemenea si politistii care au deschis o ancheta pentru a stabili cum a fost posibil ca un elev de clasa a 9-a sa intre in incinta liceului cu un obiect interzis, un spray iritant, posibil paralizant si sa-l si foloseasca pe holurile liceului.

De asemenea, au venit si inspectorii scolari si au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat la liceu. Au sosit si parinti. Unii dintre ei erau nemultumiti de faptul ca nu au fost anuntati despre acest incident si ca nu stiu exact care este starea copiilor lor.

Din fericire, cei mai multi dintre copii acuza simptome usoare, iar starea lor este stabila. Totusi, cativa dintre ei au nevoie de supraveghere medicala si vor ramane, cel mai probabil internati in spital. Acum, misiunea pompierilor si a medicilor a luat sfarsit. A fost o desfasurare de forte si o interventie de aproximativ trei ore. A fost nevoie si de interventia politistilor de la rutiera, pentru ca Liceul Dimitrie Leonida este situat pe un bulevard principal, pe Bulevardul Basarabia si traficul a fost de asemenea afectat in acest timp.