Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a venit cu o reactie dupa ce ieri Consiliul Superior al Procurorilor l-au desemnat pe procurorul Victor Furtuna sa-si examineze propria sesizare cu privire la pretinse actiuni ilegale savarsite de Alexandr Stoianoglo. Acesta spune ca apartamentul fiicei acestuia, care este vizat in sesizare a fost procurat in 2015, atunci cand acesta nu era nici procuror general, nici deputat, nici functionar. Stoianoglo spune ca autoritatile in ciuda recomandarilor Comisiei de la Venetia si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, continua sa-l persecute personal.

Ultimul update: 06.08.2022, 13:50 Publicat:06.08.2022, 13:43

„Consiliul Suprem al Procurorilor a dat acordul sa fiu adus in fata justitiei pentru imbogatire ilicita. Nimeni nu mi-a raspuns solicitarii de a-mi furniza o copie de pe dosarul procurorului si de a-mi oferi posibilitatea de a da explicatii corespunzatoare, doar ca Consiliul nu este interesat de explicatiile mele. As dori sa reamintesc tuturor ca am devenit procuror general la sfarsitul lunii noiembrie 2019. Apartamentul fiicei mele in cauza a fost achizitionat in 2015, cand nu eram nici procuror general, nici deputat, nici functionar. Prin urmare, nu pot fi deloc subiectul acestei ilegalitati. In al doilea rand, chiar si o analiza superficiala a declaratiilor mele personale arata ca salariul meu in perioada cand eram deputat in Parlament (2009-2014) depaseste cu mult costul apartamentului achizitionat”, a scris Alexandr Stoianoglo pe retelele de socializare. 

Totodata, procurorului general suspendat precizeaza ca locuieste impreuna cu familia intr-un apartament pe care l-a primit de la stat si ca nu a avut niciodata case, imobile scumpe, iar masina pe care o foloseste este din 2005. 

„Habar n-am ce face guvernul nostru. Tocmai pentru ca nu mi-am dat demisia, au decis sa-i loveasca pe cei mai vulnerabili – fiica, mama, doar ca doar ca sa ma doboare”, a mai scris Stoianoglo.

Ieri, procurorul Victor Furtuna a fost desemnat de CSP sa-si examineze propria sesizare cu privire la pretinse actiuni ilegale savarsite de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Decizia a fost luata in cadrul unei sedinte inchise, iar membrii Consiliului Superior al Procurorilor dau asigurari ca procedura este legala. Mai nou, Furtuna il banuieste pe Stoianoglo de imbogatire ilicita si spalare de bani.

Procurorul general suspendat se afla acum sub control judiciar. Alexandr Stoianoglo a fost retinut la inceputul lunii octombrie si tot atunci a fost suspendat din functie, dupa ce in biroul de serviciu, dar si in locuinta sa au avut loc perchezitii. Acesta este invinuit de abuz in serviciu, depasirea atributiilor, corupere pasiva si darea de informatii mincinoase. Pe 23 mai, CSP a aprobat raportul Comisiei de evaluare si a acordat calificativul “nesatisfacator” activitatii procurorului general suspendat.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.