Ministerul Afacerilor Externe din Romania organizeaza astazi inca o cursa de aducere a 29 de romani si 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronava militara. Printre cele 29 de persoane evacuate care au cetatenie romana se numara si 9 copii. Aeronava va ateriza in jurul orei 16.00 la Baza 90 din Otopeni. De acolo, acestia vor fi preluati de autoritati, iar dupa mai multe verificari o parte dintre ei vor fi cazati la doua hoteluri din Bucuresti, iar altii se vor reuni cu familiile din tara.

Publicat:06.12.2023, 15:02

Contactati de PRO TV, responsabilii de la MAEIE nu ne-au raspuns pentru detalii.

La 10 noiembrie, 9 moldoveni au fost evacuati din Fasia Gaza si au fost transportati in Egipt. 36 de moldoveni, femei si copii, evacuati din Fasia Gaza au ajuns in Moldova. Acestia au fost transportati din Cairo la Bucuresti, cu o aeronava militara, pusa la dispozitie de autoritatile romane, iar de acolo au fost adusi cu mai multe microbuze la Chisinau. Pana la izbucnirea conflictului, in Fasia Gaza erau circa 100 de moldoveni.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.