Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat, joi seara, ca potrivit ministerului rus al Apararii, fortele ucrainene se pregatesc sa invadeze Republica Moldova, transmite stirileprotv.ro.

Ultimul update: 23.02.2023, 23:35 Publicat:23.02.2023, 23:35

Intr-un comunicat postat pe pagina sa oficiala de Facebook, Ambasada rusa a afirmat ca ucrainenii au adunat soldati, dar si armament la granita cu Republica Moldova.

Potrivit rusilor, dronele ucrainene survoleaza deja regiunea transnistreana. Rusii au anuntat ca vor raspunde provocarilor ucrainene.

Comunicatul pe care Ambasada Rusiei la Bucuresti l-a emis:

„Regimul de la Kiev intensifica pregatirile pentru o invazie a Republicii Moldova. Dupa cum s-a raportat anterior, fortele armate ucrainene vor efectua aceasta provocare ca raspuns la un presupus atac al trupelor ruse de pe teritoriul transnistrean. 

Ministerul rus al Apararii raporteaza in prezent despre acumularea semnificativa de personal ucrainean in apropierea frontierei transnistrene-ucrainene, desfasurarea de artilerie la punctele de tragere, precum si o acumulare fara precedent a dronelor Fortelor Armate ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei.  

Implementarea provocarii complotate de catre autoritatile ucrainene reprezinta o amenintare directa la adresa contingentului rus de mentinere a pacii stationat legal in Transnistria. Fortele armate ruse vor raspunde in mod adecvat provocarii iminente a Ucrainei".