Ambasadorul roman in Moldova numeste chemarea in judecata a postului PRO TV Chisinau de catre socialisti ca fiind o intimidare. Mai mult, oficialul sustine ca si diplomati straini din tara noastra ar fi fost presati de partide politice.

Publicat:15.09.2020, 20:23

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMAN LA CHISINAU: “Am constatat si eu si as spune, din pacate si cu surprindere, diverse situatii in care fie diplomati straini, fie diversi oficiali si iata acum jurnalisti de o inalta promitate morala, cum este Lorena Bogza, sunt intimidati de partide politice, in scopul fie de a reduce la tacere, a timora, fie a impiedica persoanele respective sa isi faca pana la urma profesia cu onestitate si cu deplin respect fata de normele democratice.”

Partidul Socialistilor a dat in judecata postul PRO TV Chisinau si pe jurnalista Lorena Bogza, pentru ca la o emisiune In Profunzime, la care s-a discutat despre dosarul Bahamas, ar fi fost facute afirmatii defaimatoare, in lipsa unei decizii a instantei. PRO TV considera ca nu exista temei ca postul sa fie actionat in judecata si este o incercare de intimidare in pragul campaniei electorale.