Ambasadorul Uniunii Europene la Chisinau sustine ca nu exista temei  pentru faptul ca Partidul Socialistilor, aflat la guvernare a dat in judecata postul PRO TV Chisinau si pe jurnalista Lorena Bogza pentru cateva intrebari legate de dosarul Bahamas.

Publicat:16.09.2020, 20:18

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE IN MOLDOVA: "De exemplu, si reprezentantii statului, inclusiv Procuror General, vorbind despre cazul respectiv si numind numele persoanelor in aceasta legatura, inclusiv deputati si eu nu cred ca trebuie sa existe diferente intre ce poate unul si altul nu. Mai ales ca mass-media are rolul de a controla si de a informa.”

PSRM considera defaimatoare declaratiile facute de Lorena Bogza, iar PRO TV sustine ca actiunea socialistilor este o incercare de intimidare inainte de campania electorala. In emisiunea din aprilie era pus in discutie dosarul Bahamas, deschis pentru splare de bani si care este pe rol la Procuratura Generala. Este vorba de o schema prin care socialistii ar fi primit din offshore un milion si jumatate de euro, bani care ulterior ar fi fost folositi pentru campania la prezidentialele din 2016.