Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, sustine ca in cadrul sedintei Comisiei Situatii Exceptionale a fost luata decizia cu privire la organizarea echipelor mixte de control in punctele de trecere a frontierei moldo-romane pentru a fi deblocat traficul la vama. Aceste echipe mixte vor fi amplasate pe teritoriul Romaniei, fiind formate de specialistii din cadrul politiei de frontiera si a Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Ultimul update: 14.06.2022, 15:24 Publicat:14.06.2022, 15:02

Ana REVENCO, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: „Au fost luate decizii importante astazi la sedinta Comisiei Situatii Exceptionale pentru functionarea acestor echipe mixte de control in punctele de trecere a frontierei moldo-romane. Amplasarea echipelor mixte pe frontiera din Romania. Se permite amplasarea birourilor de munca comuna care vor fi aprobate ulterior de catre parti. Incepand cu ziua de maine va fi pus in functiune proiectul pilot cu echipe mixte, instiintam partenerii din Romania pentru a face parte si ei din aceasta schema de lucru pentru a debloca traficul la vama. Coada ajungea si la 9 km in orele de seara, acum s-a redus de 3 ori. Timpul mediu astazi pentru un camion a constituit 14 minute. Doar astazi, au traversat frontiera de stat peste 500 de tiruri, ramanand cea mai solicitata vama Leuseni si Albita. Vor fi amplasate si corturi de odihna, acordarea primului ajutor si un loc de prepare a bucatelor pentru soferii aflati in asteptare.”

De la inceputul razboiului din tara vecina, s-au format cozi kilometrice la toate punctele de trecere a frontierei unde sute de soferi de camioane asteapta sa iasa din tara pentru a transporta marfa in UE.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.