Andrei Spinu afirma ca reprezentantii unei companii moldo-romano-americane care intentiona sa participe la licitatia Termoelectrica, ar fi incercat sa-l mituiasca. Vicepremierul nu a vrut sa dea denumiri, insa, unicul consortiu de acest fel, care si-a exprimat intentia de participare este Turboenergy Power. Solicitat de Pro Tv, avocatul companiei a respins afirmatiile lui Spinu si a spus ca ar putea sa-l actioneze in judecata pe vicepremier.

Publicat:12.04.2022, 21:15

Andrei SPINU, VICEPRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “-Au incercat sa ne mituiasca pe noi.

-Cine? 

-Acest consortiu.

-Turbo Energy?

-Ziceti-i cum vreti.

-Am fost contactat printr-o persoana terta care mi-a spus cu text deschis ca acesti smecheri deja aveau si intelegeri si nu stiu ce promiteau din numele meu ca au rezolvat lucrurile. Ceea ce nu e adevarat.

-Smecheri, cine?

-O sa-i gasiti.”

Solicitat de PRO TV, avocatul comapaniei Turbo Energy, unica firma moldo-romano-americana care intentiona sa se inscrie in concurs, a negat acuzatiile facute de vicepremierul Andrei Spinu. 

Elena ORGAN, AVOCATUL COMPANIEI TURBOENERGY POWER: “Analizam declaratiile domnului ministru Spinu si vom intreprinde toate demersurile legale si actiunile legale pentru a apara numele si reputatia companiei noastre.”

Ieri, reprezentantii companiei au sustinut o conferinta de presa in care au acuzat autoritatile ca au desfasurat licitatia de la Termoelectrica cu incalcari. Reprezentantii companiei spuneau ca intentioneaza sa conteste rezultatele tenderului si ca aveau deja pregatit un recurs prealabil. In replica, compania Horus, care a castigat licitatia, i-a amenintat ca-i da in judecata, intrucat contestarea tenderului nu este justificata.