Angajatii de la Calea Ferata din Ocnita au blocat astazi liniile de tren. Oamenii spun ca protesteaza in felul acesta pentru ca de patru luni nu si-au primit salariile. Directorul Caii Ferate le-a spus angajatilor ca incearca sa rezolve problema si sa nu faca agitatie politica, lucru care i-a indignat pe protestatari.

Publicat:23.02.2021, 14:29

“-Autoritatile nu respecta acest popor. Cat se poate sa va bateti joc? Andrian Onceanu, imi fac griji pentru acesti oameni care indura foamea.

- Incetati agitatiile politice inainte de alegeri.

- Despre care agitatii politice spuneti? Oare acestea sunt politice, spunand ca oamenii indura foamea? Trei luni nu ne dau salariu.”

Oamenii iesiti la protest s-au aratat indignati de raspunsul directorul caii ferate, Andrian Onceanu. Angajatii spun ca de patru luni nu si-au vazut salariile si ca nu au bani pentru a-si hrani familiile.

“Noi de aici nu plecam. Nu plecam pana nu ne transfera salariul. Am trimis astazi copilul la scoala flamand. Cum sa traim mai departe?”

Oamenii au blocat liniile de tren, spunand ca nu vor pleca, daca nu-si vor primi lefurile.

“Dati-ne salariul nostru!” 

“De ce primarul nu a venit? Niciun deputat nu s-a prezentat.”

“Eu nu am cu ce achita serviciile? Ce sa fac? Explicati-mi, va rog. Am credit, am facturi, cu ce sa achit?” 

Protestatarii spun ca daca ar avea o alta solutie, s-ar concedia.

“Daca s-ar fi deschis vreo uzina sau intreprindere, credeti-ma, 90% din angajati ar fi plecat de la Calea Ferata.”

Anterior, si angajatii din alte localitati au protestat din acelasi motiv. Luna trecuta Caii Ferate i-au fost blocate conturile dupa ce Curtea de Conturi a publicat un raport in care se arata ca in perioada 2018-2019 intreprinderea a fost administrata defectuos, lucru care s-a soldat cu prejudicii de milioane de lei. Directorul de atunci a declarat in presa ca a facut totul onest si legal. Iar anterior, actualul director a negat ca blocarea conturilor va avea vreo consecinta asupra remunerarii angajatilor.