Autoritatea Nationala de Integritate a verificat averea unui procuror din Procuratura de circumscriptie Chisinau si a constatat mai multe incalcari. 

Publicat:23.02.2021, 15:02

Potrivit ANI, in cadrul controlului averii pornit in anul 2019, au fost constatate neincluderea unor date si informatii din declaratiile de avere si interese personale, depuse de catre familia procurorului in perioada 2016-2018. La completarea declaratiilor, procurorul a omis sa includa  veniturile sub forma de alimentare card cu numerar pe conturile bancare deschise pe numele sau, in marime totala de circa 34 de mii de lei si trei bunuri imobile, detinute de familia acestuia – doua apartamente si cota-parte 1/38 din incaperea nelocativa, toate amplasate in municipiul Chisinau.

Conform legislatiei speciale a ANI, procurorul si sotia sa au beneficiat de dreptul de a-si expune punctul de vedere in cadrul controlului. Insa, din declaratiile acestora, inspectorul de integritate a respins o parte dintre argumentele prezentate din lipsa probelor concludente. Deoarece, includerea unor date incomplete in declaratiile de avere denota prezenta unei suspiciuni rezonabile de savarsire a infractiunii de "fals in declaratii", inspectorul de integritate a remis un denunt la Procuratura Generala pentru examinarea cauzei sub aspect penal.

Totodata, procurorul are termen de 30 de zile pentru a rectifica declaratiile de avere in care a admis aceste omisiuni.