Unul din leii surprinsi saptamana trecuta plimbandu-se printr-o padure din Stefan Voda a fost adus din Ucraina dupa inceperea razboiului. Felina a ajuns in gospodaria lui Vasile Mereuta din satul Tudora, cunoscut dupa ce pe internet au aparut imagini cu el si leoaica sa Baghira. Puiul de leu din Ucraina, pe nume Oscar, nu este unica felina ajunsa la Tudora din tara vecina.

Publicat:04.01.2024, 20:00

In aceste imagini o vedeti pe Baghira – leoaica de la Tudora care facea furori acum un an pe retelele sociale, dar si pe Oscar un pui de leu adus din Ucraina. Vasile Mereuta care adaposteste felinele sustine ca mai are si o pantera pe nume Selin. Acestea au fost aduse de la o asociatie de animale din Kiev, de unde barbatul a primit-o cadou anul trecut pe Baghira dupa ce ar fi participat la o actiune de voluntariat de salvare a animalelor din Mariupol.

Vasile MEREUTA, PROPRIETARUL LEULUI:  „Ei au vazut ca la noi volierul este gata. Noi avem asociatie de protejare a animalelor din zone de conflict, avem statut in care asa si scrie, e inregistrata la ASP, conform legii. Asociatia respectiva care mi-a daruit leoaiaca asta Baghira mi-a adus leul la pastrare ca ei nu pot sa intretina, ca au probleme. Cand bombardeaza aici, se muta in partea cealalta. Acum doua zile mi-au trimis o imagine ca acum la Kiev unde se afla ei, langa ei a explodat o casa si doamna aceea ma roaga sa mai iau la pastrare tigri.”

Vasile Mereuta sustine ca puiul de leu si pantera au acte si au fost aduse legal in tara, lucru confirmat pentru Pro TV si de resposabilii de la Protectia mediului. Barbatul sustine ca are toate conditiile pentru a tine animalele in gospodaria sa. Leul Oscar este de nedespartit de Baghira si imparte acelasi volier.

Si Selin are conditii foarte bune. Barbatul ne-a trimis imagini in care se joaca cu puiul de pantera, care il cuprinde.

Cele doua animale vor sta temporar la Tudora, pana le va fi gasita o noua casa. De Baghira insa Vasile Mereuta, spune ca nu se va desparti. Acum un an leoaica a fost introdusa in tara ilegal, recunoaste barbatul, dar spune ca s-a intamplat din cauza unor neintelegeri cu autoritatile. Serviciul vamal a initiat o ancheta care s-ar fi incheiat cu o amenda de 30 de mii de lei. Barbatul a contestat decizia, iar cauza se afla in instanta de judecata.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.