Anul scolar a inceput cu o lectie de generozitate la un liceu din capitala. Elevii au renuntat la buchetele de flori pentru dascali si, in schimb, au donat bani pentru un baietel bolnav de cancer. Si anul trecut, copiii s-au mobilizat si au adunat in jur de 40 de mii de lei pentru tratamentul unei profesoare.

Publicat:02.09.2019, 16:27

“Am pus in cutie 100 de lei. Am vrut sa-l ajut pe acest copil. Eu azi nu am cumparat flori.”

“ - Eu cred ca acesti 50 de lei, chiar daca sunt putini in comparatie cu suma de care are nevoie, il vor ajuta. Sper sa se faca bine.”

Sumele, de multe ori exagerate, pentru buchetele de flori pentru profesori, au fost astazi investite altfel la liceul “Nicolae Milescu Spataru”, din sectorul Rascani al capitalei. Elevii au donat banii pentru Vladut, fratele a doua fetite care invata in institutie. Micutul de doar cinci ani a fost diagnosticat cu o forma grava de cancer.

“ - Este o initiativa buna. Cred ca in fiecare an trebuie sa procedam asa. Sunt multi copii bolnavi.”

Acum micutul se trateaza in Turcia.

“- Cum te simti? - Bine. - Suntem surprinsi de gestul parintilor si al copiilor din liceu. Le suntem recunoscatori.”

Pentru a incepe chimioterapia, parintii au nevoie de 120 de mii de dolari, suma din care au adunat abia doua treimi. Ulterior, baietelul urmeaza sa faca si o interventie.

“ - Trebuie o operatie urgenta. Tumoarea a ajuns la spate. Trebuie sa faca planul tratamentului pentru urmatoarea perioada, iar ulterior vom vedea.” 

Profesorii spun ca nu prin teorie, dar prin practica ofera elevilor o prima lectie de generozitate. Se pare ca a fost una reusita, intrucat copiii s-au imbulzit la cutia cu donatii, care se umplea cu bani vazand cu ochii.

Ecaterina IVANOV, DIRECTORUL ADJUNCT AL LICEULUI “NICOLAE MILESCU SPATARU: ”-Cum au reactionat parintii, elevii, cand ati venit cu aceasta propunere? 

-Ne-au ajutat, ne-au oferit suportul si, dupa cum vedeti, se doneaza.”

Institutia nu este la prima campanie de colectare de fonduri de acest gen. Anul trecut, la primul sunet, s-au adunat in jur de 40 de mii de lei pentru tratamentul unei profesoare.