Apartamentul unei familii din Bacioi, mun. Chisinau, despre care ZdG a scris recent ca a fost vandut de un executor judecatoresc, printr-o licitatie obscura, fostului sau cumnat, la un pret de doar 6 mii de euro, a fost revandut. Noul proprietar someaza familia de la Bacioi sa paraseasca locuinta, scrie ZdG.md

Publicat:13.09.2019, 15:00

Nina Maidan locuieste, din 2013, impreuna cu familia sa, intr-un apartament de 46 m.p. din comuna Bacioi, municipiul Chisinau. A lucrat mai mult timp in Italia, iar sotul ei a muncit in domeniul constructiilor. In 2013, acestia au vandut gospodaria dintr-o localitate din raionul Cantemir, iar din banii agonisiti o viata au trecut cu traiul mai aproape de Chisinau, acolo unde fiul lor, Artur, isi facea studiile.

In 2015, parintii au decis sa-i doneze acestuia apartamentul, astfel ca locuinta a fost inregistrata pe numele tanarului care tocmai atinsese varsta majoratului.

Doi ani mai tarziu, pe cand Artur Maidan avea 20 de ani, s-a implicat, fara sa inteleaga consecintele, in obtinerea unui credit in valoare de 30 de mii de lei de catre un barbat pe care-l cunoscuse recent. Pentru suma de o mie de lei, tanarul a acceptat sa fie garant in contractul de imprumut, iar pentru ca cel care a luat banii nu a intors datoria si nici nu avea bunuri inregistrate pe numele sau, institutia financiara si-a recuperat datoria punand sechestru pe apartamentul acestuia, primit cu titlu de donatie de la parinti.

Locuinta, cumparata de familia din Bacioi in 2013 cu peste 20 de mii de euro, a fost vanduta in februarie 2019, in urma unei licitatii, de catre executorul judecatoresc George Botan pentru doar 119 mii de lei, echivalentul a aproximativ 6 mii de euro. Executorul a vandut apartamentul catre fostul sau cumnat, despre care ZdG a scris anterior ca a obtinut, prin proceduri similare, si alte bunuri din capitala.

Peste numai doua saptamani de la inregistrarea apartamentului pe numele sau, Gheorghe Rata, fostul cumnat al executorului care a organizat licitatia, a revandut bunul imobil unui oarecare Mihail Danila.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD