68 de soferi au ramas fara certificatul si placutele de inmatriculare, in urma verificarilor efectuate de catre inspectorii ANTA, in perioada 15 februarie - 1 martie.

Publicat:02.03.2021, 09:43

Verificarile au fost organizate in municipiul Chisinau, Hincesti, Balti si alte localitati din tara, precum si pe traseele de legatura cu punctele de traversare a frontierei de stat. Astfel, au fost intocmite 252 procese-verbale pentru incalcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, marfuri si colete, fiind aplicate amenzi contraventionale de 779 400 lei.

De asemenea, in cadrul controalelor planificate/inopinate, 21 operatori de transport rutier s-au ales cu amenda in marime 200 000 lei, pentru “nerespectarea de catre operatorii de transport rutier/intreprinderile care efectueaza operatiuni de transport rutier a obligatiilor stabilite”.

De la inceputul anului 2021 si pana la data 1 martie curent, pentru transportarea ilicita contra cost de persoane, marfuri si colete si/sau prestarea serviciilor contra cost in lipsa inregistrarii in Registrul Operatorilor de Transport Rutier si/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea incalcarilor prevazute de norma legala, de catre inspectorii Agentiei au fost intocmite 775 procese-verbale cu privire la contraventie, cu aplicarea pentru 195 conducatori auto a masurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare.