Intrebat despre o posibila unire a Republicii Moldova cu Romania, presedintele Parlamentului, Igor Grosu sustine ca acest lucru trebuie sa il decida cetatenii tarii noastre. Totusi, a tinut sa mentioneze ca pentru acesta este nevoie de mai multe proiecte de interconexiune cu Romania.

Publicat:09.05.2022, 22:09

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:"Unirea trebuie sa o decida cetatenii. Ei trebuie sa si-o doreasca. Politicienii si din Republica Moldova si din Romania atat de mult au parazitat, au capitalizat politic pe acest slogan, amintindu-si de el mai mult in campaniile electorale si mai mult declarativ.

Ceea ce ne propunem noi este sa facem proiecte concrete de interconexiune intre cele doua maluri: poduri, electricitate, gazoduct, investitii romanesti in Republica Moldova - asta noi trebuie sa facem. In rest, totul este o tema de speculatie care inflameaza imaginatia celor din stanga."

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.