Are 72 de ani, este pasionata de sport, iar de curand s-a ales cu locul intai la o cursa de alergare. Este povestea demna de admiratie a unei femei din capitala, care a inceput sa faca exercitii fizice in aer liber ca sa scape de anxietatea provocata de pandemie. Astazi, femeia duce un mod sanatos de viata si nu-si imagineaza nicio zi fara miscare.

Publicat:15.05.2022, 00:22

La 72 de ani, Liudmila Polomoshin spune ca e plina de energie si forta, datorita modului sanatos de viata pe care il are. De cand a inceput pandemia, femeia a inceput sa faca sport, ca sa scape de anxietate si singuratate.

Liudmila POLOMOSNIH, PENSIONARA: "Trebuia sa ies din situatia creata si am inceput sa fac gimnastica de dimineata. Exercitiile le-am luat de pe youtube. Copiii mi-au cumparat o bratara fitness, iar o pimbare de-a mea era de 10-12 kilometri."

Pe langa mersul pe jos, Liudmila face si exercitii fizice. Spune ca le invata de pe youtube si le face in parc, la aer curat.

Liudmila POLOMOSNIH, PENSIONARA: "Acest exercitiu minunat porneste intreg organismul si topeste grasimile de pe abdomen."

Pasiunea pentru mersul pe jos si alergat au facut-o pe Liudmila sa participe la primul maraton din viata sa, desfasurat toamna trecuta la Chisinau. Acolo a luat locul I, prima diploma si prima medalie.

Liudmila POLOMOSNIH, PENSIONARA: "Aceasta este medalia mea preferata, pentru ca ca am obtinut locul intai si mi-a fost oferita pe scena."

In plus, Liudmila spune ca are grija sa manance doar alimente sanatoase.

Liudmila POLOMOSNIH, PENSIONARA: ,,Eu iau micul dejun, mananc bine la pranz si am renuntat la cina. Pot sa mananc doar un mar sau o portocala."

In toate pornirile sale, femeia este sustinuta de familia sa.

Liudmila POLOMOSNIH, PENSIONARA: "Fiul meu ma inspira in sport, iar fiica mea este medicul meu personal. Trebuie sa ne gandim la sanatatea noastra si sa ne ascultam organismul."

Acum, Liudmila Polomoshin are un nou obiectiv, pentru care se pregateste zilnic. Vrea sa participe la maratonul de 21 de kilometri, care va avea loc in septembrie. Alaturi de ea, in parcurile din capitala pot fi vazuti mai multi batrani, care practica sportul, in mod special, mersul scandinav.