Cei trei angajati ai Inspectoratului National de Securitate Publica, printre care si un sef de directie, retinuti acum doua zile fiind banuiti ca ar fi cerut si primit mita de la soferi ca sa nu documenteze incalcarile in trafic, au fost plasati in arest preventiv pentru 20 si 30 de zile.

Publicat:13.05.2022, 17:26

Potrivit procurorilor, un angajat va sta 20 de zile in arest, ceilalti doi, inclusiv seful din cadrul institutiei, au primit arest pentru 30 de zile. Cei trei politisti au fos retinuti acum doua zile, fiind banuiti de coruptie si imbogatire ilicita. Acestia pretindeau si primeau sume cuprinse intre 200 si 600 de euro de la soferii, ca sa inchida ochii la incalcarile din trafic. Acum, ei risca pana la 10 ani de inchisoare.

"In rezultatul examinarii demersurilor procurorilor anticoruptie, de aplicare a arestului preventiv in privinta angajatilor INSP, magistratii Judecatoriei Chisinau, sediul Ciocana au decis aplicarea in privinta unuia dintre angajatii INSP a masurii preventive sub forma de arest preventiv pe un termen de 20 zile cu executare in Penitenciarul nr.13. Respectiv, in privinta altor doi angajati INSP, inclusiv seful de serviciu vizat, a fost aplicat arestul preventiv, pe un termen de 30 zile, cu executare la fel in Penitenciarul nr.13", a declarat procurorul responsabil de comunicarea cu mass-media, Mariana Cherpec.

Acum doua zile, trei politisti ai Inspectoratului National de Securitate Publica, printre care si un sef din cadrul institutiei, au fost retinuti. Asta dupa ce ofiterii SPIA, impreuna cu cei de la SIS, dar si Procurorii Anticoruptie au facut perchezitii in casele, masinile si oficiile lor. Potrivit oamenilor legii, politistii sunt suspectati de crearea unei scheme prin care luau mita de la soferi si sunt banuiti de coruptie. Totodata, seful din cadrul unei Directii este banuit si de imbogatire ilicita.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.