Asa-zisul Consiliu Suprem de la Tiraspol a adoptat astazi o declaratie privind situatia in jurul regiunei transnistrene, in care se face apel la conducerea „tarilor vecine” sa nu admita escaladarea tensiunilor din regiune. Astfel ca in declaratie se mentioneaza ca regiunea transnistreana este neutra, pasnica si isi doresc solutionarea tuturor conflictelor la masa de negocieri. Despre aceasta se anunta pe pagina de Telegram a asa-zisului Consiliu Suprem de la Tiraspol.

Ultimul update: 29.06.2022, 13:56 Publicat:29.06.2022, 13:04

„Consiliul Suprem, la fel ca intregul popor multinational transnistrean, face apel la conducerea statelor vecine sa tina cont de pozitia constructiva a Republicii Moldova Pridnestrovie si sa previna escaladarea tensiunii in spatiul comun regional”, se arata in declaratia asa-zisul Consiliu Suprem. 

Totodata, la sedinta a fost prezent si asa-zisul lider din stanga Nistrului, Vadim Krasnoselski.

„Declaratia Consiliului Suprem este opinia autoritatilor legislative si reprezentative ale statului nostru. Ma bucur ca aceasta declaratie a fost acceptata. Sunt convins ca intreg poporul multinational transnistrean gandeste la fel, se gandesc la pace si nu se gandeste la razboi. Acesta este principalul lucru”, a spus Vadim Krasnoselski.

Pe 27 iunie, sefa statului, Maia Sandu, a fost intr-o vizita de lucru la Kiev. In cadrul conferintei de prese comune, presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat ca in cazul unor amenintari venite din regiunea transnistreana, Ucraina va raspunde fara ezitare. Totodata, aceasta a mentionat ca in prezent cel mai important este ca in stanga Nistrului sa nu existe destabilizari.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.