Astazi, seful ANSP a explicat de ce nu a cerut ieri ca sedinta Parlamentului sa fie oprita, iar deputatii, care au contactat cu cel infectat, sa fie trimisi in carantina. Nicolae Furtuna spune ca toate normele s-au respectat, ca parlamentarii au pastrat distanta si au purtat masti si de aceea era normal sa fie lasati sa munceasca. Acum, fiecare fractiune va decide cand si unde vor merge deputatii sa treaca testul la coronavirus.

Publicat:22.05.2020, 19:51

Nicolae FURTUNA, SEFUL AGENTIEI NATIONALE PENTRU SANATATE PUBLICA: “Sistarea nu se impunea ieri, ca deputatii au respectat distanta, au purtat masti si manusi si la fiecare doua ore sala era dezinfectata si aerisita.”

Seful de la ANSP a mai spus ca numarul de 50 de persoane maxim, atribuit intrunirilor in timpul pandemiei nu poate fi aplicat si in cazul parlamentarilor, motivul fiind ca acestia se afla la locul de munca.

Nicolae FURTUNA, SEFUL AGENTIEI NATIONALE PENTRU SANATATE PUBLICA: Cifra de 50 se refera la intruniri in masa de orice gen in aer liber. Parlamentul este o institutie de stat in care oamenii merg la serviciu.”

Asta a spus si Monica Babuc, care a stat la aceeasi masa miercuri cu Eugeniu Nichiforciuc, depistat pozitiv la Covid.

Monica BABUC, DEPUTAT PDM: “Sedinta deja s-a inceput si am decis sa stam pana la sfarsit.”

Iurie RENITA, DEPUTAT PLATFORMA DA: “Toata fractiunea PDM trebuie sa stea in carantina.”

Abia astazi, cand am contactat-o pe Monica Babuc aceasta ne-a spus ca toti deputatii din fractiunea PD sunt de astazi in autoizolare. Parlamentarii si-au luat angajamentul sa treaca testul la Covid in zilele urmatoare. Fiecare fractiune va stabili unde si cand. Cei cinci ministri care au participat la sedinta fractiunii PDM sunt in autoizolare si ei, ne-a spus consilierul prim-ministrului, iar maine acestia vor trece testul la coronavirus. Este vorba despre acei membri de Guvern care au fost inaintati de democrati: Cristina Lesnic, Alexandru Pinzari, Igor Sarov, Oleg Tulea si Sergiu Railean.