Ministerul afacerilor externe al Federatiei Ruse a emis o noua procedura de intrare pe teriotoriul tarii. Acum pentru a intra in Federatia Rusa va fi nevoie de un permis de intrare. Acesta se elibereaza de catre staff-ul operativ, condus de catre viceprim-ministra Guvernului Federatiei Ruse T.A.Golicova, la solicitarea directa a autoritatilor executive de profil rusesti primitoare, dar nu a Ambasadei Republicii Moldova in Federatia Rusa.

Publicat:14.04.2021, 15:27

"De exemplu, in cazul cetatenilor Republicii Moldova care planifica intrarea pe teritoriul Rusiei in baza unei invitatii parvenite din partea unei companii sau institutii-partener rusesti, partea rusa pregateste intregul set de acte (invitatia scrisa, copiile pasapoartelor cetatenilor RM, perioada participarii la eveniment, etc), dupa care il depune la organul executiv de nivel federal/regional din Rusia, cu solicitarea adresarii unei cereri catre staff-ul operativ (lupta anti-Covid), in scopul emiterii permisiunii de intrare in Rusia.

In ceea ce tine de cetatenii Republicii Moldova, care urmeaza sa primeasca tratament medical in Rusia, Ambasada informeaza urmatoarele.

Cetatenii Republicii Moldova vor fi inregistrati de catre institutia medicala primitoare rusa, pe portalul specializat (портал государственных услуг Российской Федерации), in prealabil, dupa care, persoana invitata va primi un cod unic la adresa sa electronica, acest cod fiind de fapt-permisul de intrare in Rusia.", se arata intr-un comunicat pe pagina Ambasadei Moldovei in Federatia Rusa.