Un bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei risca sa sara in aer noaptea trecuta din cauza unei scurgeri de gaze. Locuitorii au simtit un miros intepator si au alertat salvatorii. Oamenii au fost evacuati din cladire, iar dupa cateva ore de cautari prin apartamente, echipele de interventie au gasit si evacuat butelia care putea sa produca o tragedie.

Publicat:26.11.2019, 14:34

Timp de patru ore salvatorii au verificat toate apartamentele din cladirea cu 14 etaje pentru a vedea de unde vine mirosul puternic de gaz. Butelia a fost gasita intr-un apartament de la etajul intai.

“Miros puternic de gaz.”

“Toate 54 apartamente au fost verificate. Am deconectat lumina din toata scara pentru a evita o explozie.”

Asa cum proprietarul apartamentului nu era acasa, echipa de interventie a fost nevoita sa forteze usa. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta scurgerea a avut loc din cauza robinetului defect al buteliei.

“Dar ar fi bine sa controleze iarasi toate casele, ca precis sa fie.”

Salvatorii au evacuat de urgenta butelia, reusind sa previna o situatie de risc. Blocul nu este conectat la gaz, ne-a spus o locatara. Responsabilii de la Moldovagaz nu ne-au raspuns la telefon pentru o reactie.  

“Batranii nu au pe ce plati. Oamenii saraci se folosesc.”

In octombrie anul trecut, intr-un bloc locativ de pe bulevardul Moscova din sectorul Rascani al capitalei, s-a produs o explozie in urma unei scurgeri de gaze de la o butelie. 

Cateva apartamente de la trei etaje au fost distruse. Cinci oameni au murit, printre care si un copil. Cauza penala a fost incetata, deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.