Au creat pagini web, aplicatii, jocuri si chiar roboti. Peste 100 de copii s-au intalnit astazi la un club de programare relaxant si distractiv. Unii au venit din curiozitate, altii pentru ca vor sa devina vedete pe internet.

Publicat:12.10.2019, 17:54

Fie ca erau initiati in informatica, fie ca stiau sa dea doar un copy/paste, fiecare copil si-a gasit activitatea preferata la clubul Coder Dojo. 

“Mie imi place informatica, deoarece poti sa-ti creezi un viitor cu acest lucru. E foarte interesant, dar si complicat. ”

“Prima data cand am auzit de informatica, credeam ca e ceva foarte usor, dar nu este asa. E dificil. Faceam jocuri cu fostul meu invatator. Informatica e ca o lume imaginara.”

“Vreau sa invat ceva nou.”

Aceasta fetita vrea sa invete programare pentru a se promova si a deveni vedeta pe internet. 

“Eu am venit aici pentru ca vreau sa invat la calculator. Ma ocup cu modelingul si cant.”

MAMA: ”Vreau ca si copilul sa fie mai dezvoltat in domeniul ITI-ului. Asta o sa-i ajute pe viitor, deoarece vrea sa creeze propria pagina pe youtoube. Ea se ocupa cu modelingul si canta, astfel asta e o buna promovare.”

Parte a comunitatii internationale CoderDojo, clubul organizat la Chisinau isi propune sa invete tinerii programare intr-un mod informal si deschis. 

Chris PERKINS, SEFUL SECTIEI DE PROGRAME, AMBASADA MARII BRITANII: “E important sa sustinem tehnologiile, deoarece ele dezvolta abilitati de bussines chiar de la o varsta frageda. Astazi folosim tehnologiile peste tot, acasa si oriunde ne aflam.”

Participantii au fost ghidati de 25 de mentorii, profesionisti in it sau studenti de la facultatatile de informatica. 

Valeriu CUTEBOV, MENTOR CODERDOJO CHISINAU: “O sa invat copii sa creeze propriile site-uri. Informatica pentru mine este viitorul. Nu exista o zi fara inovatii.”

Rezultatele s-au vazut de la prima intalnire in cadrul clubului,  

Ionela TITIREZ, ORGANIZATOARE CODERDOJO CHISINAU: “Sa aiba spre finalul evenimentului un rezultat. O pagina web, un robot asamblat si programat.”

Efortul copiilor a fost rasplatit cu pizza si tort.

Evenimentul este la cea dea treia editie.