Au lasat pentru cateva ore halatele albe si au iesit sa sadeasca copaci. Medicii de la Spitalul Clinic Municipal au infrumusetat astazi curtea institutie si au contribuit, totodata la o cauza nobila. Fiecare doritor de a planta un puiet a donat o mie de lei pentru acesta, iar din banii adunati se va cumpara utilaj pentru copiii nascuti prematur.

Publicat:09.11.2019, 17:57

Pe acest medic obstetrician astazi l-am gasit nu in cabinet, dar afara, cu harletul in mana. 

„Astazi este cu totul altceva, este un moment de relaxare, de lucrul cotidian asta este o placere cand poti combina munca fizica cu cea intelectuala.” 

Iar daca unii medici au venit echipati cu haine sport, altii nu au lasat halatul alb nici la saditul copacilor. 

Marcel SOCHIRCA, MEDIC: „Nu l-am lasat pentru ca am vazut ca se organizeaza asa o manifestare. Am lasat un pic pacientii sub supravegherea altor medici si am iesit sa particip si eu. - Tot cu el o sa mergeti la pacienti? - Gata nu mai merg.” 

Unii angajati ne-au spus ca au venit la spital chiar daca astazi aveau zi libera. 

Si nu e prima oara cand planteaza puieti in curtea institutiei, spuna acestia.  

„La mine astazi este zi libera si sunt medici de garda. 01:22 Sunt in fata spitalului trei copaci si in spate mai sunt. Nu fac semne ca acesta este copacul meu, in principiu eu stiu unde.” 

Dupa ce puietul este sadit, trebuie imediat udat. 

Responsabilii institutiei spun ca si-au propus sa adune astfel bani pentru a cumpara utilaj performant pentru copii nascuti prematur.  

„Ne dorim sa cumparam doua cardio monitoare pentru nou-nascuti. S-a implicat tot colectivul. Sunt si agenti economici, avem o boxa la intrare pentru donatii, este binevenit orisicare.” 

Medicii si-au propus sa planteze 160 de copaci.