Un autocar cu 20 de persoane din Republica Moldova care tranzita Romania in drum spre Italia a fost implicat intr-un accident rutier, la Galati. Sase femei au fost ranite.

Publicat:14.01.2021, 17:12

Accidentul a avut loc, miercuri, in localitatea galateana Roscani. Autocarul din Republica Moldova intrase in Romania prin Vama Oancea si transporta 20 de persoane care mergeau la munca in Italia. La Roscani, in judetul Galati, soferul a pierdut directia autocarului care tracta si o remorca plina cu bagajele calatorilor. 

"La fata locului, politistii au stabilit ca un barbat, de 50 de ani, a condus un ansamblu de vehicule, format din autocar si remorca, pe drumul mai sus mentionat, si, la un moment dat, a pierdut controlul directiei, intrand intr-un cap de pod aflat pe partea dreapta a sensului de mers. In urma impactului, 6 pasageri aflati in autocar, cu varste cuprinse intre 21 si 60 de ani, au fost raniti, fiind transportati la spital pentru investigatii medicale. Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultand ca nu a consumat alcool", precizeaza IPJ Galati.

In cauza, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Pe drumul pe care s-a produs evenimentul, la ora accidentului ningea.

Sursa: