Astazi, deputatii au adoptat un proiect de lege ce va face posibil confiscarea extinsa a averilor acumulate prin acte de coruptie. Initiativa legislativa de modificare a Codului Penal apartine presedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Publicat:14.07.2022, 11:06

„Initiativa prevede completarea Codului Penal, astfel incat sa fie posibila confiscarea bunurilor, care au fost transferate de condamnat catre terti pentru a evita confiscarea, precum si confiscarea bunurilor in absenta acuzatului, in cazul decesului sau in cazul in care acesta nu se prezinta  in instanta de judecata”, se arata in comunicatul Parlamentului.

Confiscarea extinsa se va dispune in cazurile in care valoarea bunurilor dobandite de persoana condamnata depaseste suma de 20 de salarii medii pe economie fata de veniturile dobandite legal de aceasta, iar persoana condamnata nu poate prezenta dovezi ca bunurile respective sunt dobandite pe alte cai decat cele ilegale.

Proiectul de lege a fost votat in lectura finala de 54 de deputati.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.