O fata de 14 ani din Tiraspol a fost plasata intr-o scoala medie de tip inchis pentru minori aflati in conflict cu legea, dupa ce s-a aflat ca locuia de una singura intr-un apartament inchiriat din Tiraspol, mama ei fiind plecata la munca in strainatate. Avocatul Poporului, insa, a eliberat adolescenta. 

Publicat:18.03.2023, 16:49

Potrivit unui comunicat, adolescenta de 14 ani locuia de una singura intr-un apartament pe care il inchiria la Tiraspol. Mama fetei era plecata peste hotare la munca. Astfel, aceasta a fost plasata, de catre asa-zisele autoritati de la Tiraspol, in scoala medie de tip inchis pentru minori aflati in conflict cu legea.

Cu toate acestea, in urma procesului de monitorizare a respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, Avocatul Poporului, Maria Banarescu a considerat neintemeiata plasarea fetei in in aceasta institutie, aceasta neavand niciun conflict cu legea. 

In urma unor cautari, au fost gasite rudele apropiate ale fetei si datele de contact ale mamei acesteia. Astfel, la data de 15 martie, fata a fost eliberata din aceasta institutie si transmisa fratelui sau mai mare. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.