Baiatul de 12 ani, ucis de un minor acum trei zile la Orhei, a fost petrecut astazi pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost dus in fata scolii unde invata copilul. Pentru el a rasunat ultimul clopotel.

Publicat:21.01.2020, 16:55

Ultimul sunet a fost dat astazi pentru Mihai, baietelul de 12 ani, ucis sambata de un minor.

Mihai era elev in clasa a saptea la un liceu din Orhei. Astazi la intrarea in institutie a fost pusa fotografia baiatului, inconjurata de flori si lumanari.

Corpul neinsufletit al copilului a fost dus in curtea scolii in care a invatat. Diriginta acestuia spune ca Mihai era creativ si ii placea sa faca lucruri cu propriile maini.

Elena MELNIC, DIRIGINTA BAIATULUI: “Este, a fost… eu nici nu pot vorbi la timpul trecut. Avea foarte multi prieteni, iubea scoala. Iubea educatia tehnologica, se pregatea pentru un concurs republican.”

Ulterior cortegiul funerar s-a indreptat spre biserica, la slujba de pomenire. Au lasat ghiozdanele si au luat flori si coroane in maini si colegii de clasa, care l-au petrecut pe ultimul drum pe baiat.

“Nu mi-am imaginat ca o sa-l vad ultima data. Ma ajuta cand aveam nevoie, a fost un prieten adevarat.”

Prima invatatoare a lui Mihai, care cu greu isi stapanea lacrimile, sustine ca-si aminteste si acum ziua in care l-a condus in clasa intai. 

Olga COJOCARU, PRIMA INVATATOARE: “Era un copil extraordinar de omenos, bun, saritor la nevoie.”

Profesorii spun ca baietelul era crescut doar de mama si era singurul copil in familie.