Mai multe persoane necunoscute au vandalizat bannerele cu mesaj impotriva razboiului din Ucraina, instalate pe o strada din capitala. Despre asta, a anuntat deputatul PAS, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de facebook. 

Ultimul update: 21.05.2022, 08:35 Publicat:21.05.2022, 08:18

„Litera V - simbol al razboiului, pe viaduct. Sa vandalizezi un mesaj anti-razboi cu un simbol pro-razboi. Ce se intampla in acea minte, oare? Inviti, cumva, razboi? Iti place ca mor oameni in Ucraina? Vrei mai mult? Vrei mai aproape? Bati din palme cand vezi imagini din Bucea, Irpin, Mariupol? Sper mama si tata sunt mandri de asa odrasle. Au esuat in educatie, din pacate”, a scris Alaiba pe retelele de socializare.

Deputatul PAS spune ca isi doreste ca raufacatorii sa fi identificati, insa pe acolo nu prea sunt camere de supraveghere.

„Dar dincolo de identificare si penalizare, cel mai important este sensibilizarea. E greu, lent, dar important. Trebuie sa avem o conversatie la acest subiect. Atata, cat va fi necesar. Razboiul dezlantuit de Federatia Rusa in Ucraina este raul. Nu are justificare. Mor mii de oameni”, a mai adaugat Alaiba in postarea sa. 

Contactati de PRO TV, politia ne-a spus ca s-a autosesizat in urma imaginilor si se intreprind masuri in identificarea faptasilor si stabilirea tuturor circumstantelor.

In Republica Moldova, simbolurile “Z” si “V”, dar si panglica “Sfantul Gheorghe” au fost interzise pe 20 aprilie, legea fiind votata in Parlament de catre deputatii PAS. Amenzile pentru persoanele fizice ajung pana la 9 mii de lei, pentru persoanele juridice pana la 30 de mii de lei, iar functionarii publici care incalca legea pot fi amendati cu 18 mii de lei. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.