Angajatul de la ZOO, atacat de tigru la sfarsitul lunii ianuarie, a murit la spital. Intre timp, ancheta Inspectoratului de Stat al Muncii arata ca de incident este vinovata victima, care nu s-a asigurat atunci cand a intrat in voliera animalului. In toate aceste trei luni, conducerea Gradinii Zoologice a refuzat sa ne spuna daca el a primit instruirea necesara. 

Publicat:04.05.2021, 20:08

Barbatul in varsta de 57 de ani a fost angajat in calitate de ingrijitor la gradina zoologica din capitala cu doua luni inainte de producerea incidentului. Din cauza ranilor grave, barbatul a fost transportat la spital. 

Dorina ARSENE, PURTATOR DE CUVANT AL IMU: “In urma leziunilor si a traumelor suferite anterior, pacientul a suportat un accident vascular cerebral, cu imobilizare la pat. Pacientul nu se putea autodeservi, nici vorbi, fiind internat in sectia neurologie.”

Barbatul a stat aproape trei luni internat, iar pe data de 29 aprilie a murit. Dupa incident, Inspectoratul de stat al Muncii a pornit o ancheta, iar astazi responsabilii ne-au spus ca victima nu s-a asigurat inainte de a intra in voliera animalului.

Andrei PRISACARI, INSPECTOR PRINCIPAL AL INSPECTORATULUI DE STAT AL MUNCII: “Salubrizarea volierei tigrului se face doar in numar de doua persoane, cel putin. Vina apartine salariatului, pentru ca dumnealui a neglijat instructiunile securitatii la locul de munca. Contrar lor, a intrat in volierul tigrului, unde a fost atacat.”

Inspectorul spune ca inainte de a fi angajat, barbatul a fost instruit privind masurile de securitate.

Andrei PRISACARI, INSPECTOR PRINCIPAL AL INSPECTORATULUI DE STAT AL MUNCII: “Faptul ca este instruit denota din fisa personala de instruire, unde barbatul s-a semnat ca a primit instructiunile corespunzatoare.”

Cazul a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie curent. Potrivit oamenilor legii, ancheta deschisa in ziua producerii incidentului se afla spre finalul cercetarii, iar investigatiile au aratat ca victima ar fi vinovata de cele intamplate. Din motiv ca barbatul se afla in stare grava la spital, acesta nu a putut fi audiat. Circumstantele au fost stabilite in baza declaratiilor martorilor. Responsabilii de la zoo au refuzat astazi sa ne ofere comentarii. Tigrul care a atacat barbatul este in continuare la gradina zoologica. In 2003, un tigru de la zoo a lasat-o fara mana dreapta pe o fetita, dupa ce aceasta ar fi intins mana printre gratii.