Barbatul, care ar fi ucis femeia gasita fara suflare pe bancheta din spate a microbuzului sau din sectorul Botanica, a fost identificat. Anuntul a fost facut de ministrul de Interne. Andrei Nastase spune ca suspectul are 40 de ani si ca a fost dat in cautare.

Publicat:14.07.2019, 11:26

La conferinta de presa organizata la IGP Nastase a spus ca banuitul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate in oras. Totodata, a precizat ca acestea nu ar functiona corespunzator.

Andrei NASTASE, MINISTRUL DE INTERNE: “Nici un ministru, nici un sef IGP nu s-a ocupat sa existe o evidenta centralizata a camerelor de luat vederi din Republica Moldova. Voi initia un proiect care sa prevada o harta a tuturor camerelor de supraveghere si vom consulta cele mai bune practici europene pentru ca politistii sa-si poata face meseria.”

In replica, fostul ministru de Interne a scris pe facebook ca...

Alexandru JIZDAN, FOSTUL MINISTRU AL MAI: "Timpul va arata ca unicul varcolac din sistem este anume acest pretins ministru, care din pacate este o catastrofa pentru un sistem bazat pe disciplina, unitate si traditii."

Astazi politistii au anuntat ca suspectul in cazul crimei de la Botanica a fost anterior condamnat si ca el este dat in cautare.

Igor ZGLAVUTA, SEFUL DIRECTIEI COMBATEREA CRIMELOR GRAVE: "Aseara la o ora tarzie am identificat criminalul care a savarsit crima data, deja este anuntat in cautare. Am avut foarte mult de lucru cu camerele de luat vederi pentru a vedea itenerarul cum s-a deplasat criminalul. Banuitul a fost condamnat in Rusia pentru omor si in Republica Moldova pentru jafuri."

Acum patru zile, victima, care era data disparuta de 2 zile de rude si prieteni, a fost gasita moarta pe bancheta din spate a unui microbuz. Vehiculul era parcat in apropiere de locuinta acesteia. Femeia era casatorita si avea doi copii. Oamenii legii sustin ca pe corpul ei au fost gasite urme de moarte violenta. Expertiza medico-legala a stabilit ca femeia a murit dupa ce a fost strangulata. Faptasul risca pana la 20 de ani de puscarie sau detentie pe viata.


POLITIA A IDENTIFICAT UN SUSPECT